Выдача заказов:
ПН - ПТ: с 9:00 до 18:00
Перезвоните мне

Радонова тривога

           Що таке радон?

   Радон, назва якого походить від радіоактивного батьківського радію, являє собою хімічно неактивний газ без кольору, запаху і смаку. Іншими     словами, це радіоактивний газ, який ви не можете знайти ні одним з органів почуттів. Однак радон зустрічається в природі і всюди навколо       вас  і вашої родини. Якщо за ним не доглядати належним чином, це може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, особливо якщо ваш             будинок не провітрюється належним чином.

   Походження радону починається з зустрічається в природі елемента, званого ураном, який розкиданий по всій земній корі. Уран - це щільний     радіоактивний метал, який використовується в ядерних реакторах. Природно, з часом уран починає розпадатися, і буде потрібно до 4,5             мільярдів років, щоб пройти половину свого матеріалу. Отже, з ураном ми будемо мати справу все життя. Існує кілька ізотопів урану, але           найбільш поширеним є уран-238. Радон, на жаль, є частиною тривалого процесу розпаду цього ізотопу. З цієї причини радон можна знайти         всюди, на вулиці і в приміщенні. Середній рівень радону поза приміщеннями становить 0,4 пКи / л (пікокаррі / літр). Середній рівень радону       в   приміщенні становить 1,3 пКи / л, що збільшує ризик для здоров'я вас і вашої родини.

   + -  Радон постійно проникає в ваш дім!  Так що, чому я повинен хвилюватися?

 

Рівні радону насправді можуть досягати набагато більш високих концентрацій, особливо на нижньому рівні вашого будинку, наприклад в підвалах. EPA вказує, що 4 пКи / л - це поріг для негайних дій. Це можна порівняти з 200 рентгенами грудної клітини в рік, що приблизно в 50 разів перевищує рекомендований максимальну кількість радіації, якому ви повинні піддаватися на рік за медичними показаннями. Мінімальний поріг EPA становить 2 пКи / л, і навіть тоді заявлено, що вам слід спробувати знизити цю концентрацію ще нижче. Зайве говорити, що EPA і Управління головного хірурга підрахували, що до 20000 смертей від раку легенів в рік викликані радоном (за даними EPA, 85-89% з тих, у кого діагностовано рак легенів, не жили більше 5 років). Зробити радон причиною номер один раку легенів у некурящих,

Так що ж робить радон таким небезпечним? ну, він радіоактивний і, як і всі радіоактивні ізотопи, розпадається. Початковий період напіврозпаду радону складає 3,8 дня, після чого він виділяє альфа-частинку і розпадається до полонію-218. (Іншими словами, відбудеться невеликий атомний вибух і виділиться енергія.) Цей дочірній ізотоп має період напіврозпаду усього лише За 3 хвилини до вивільнення інший альфа-частинки і розпаду на свинець 214. Потім свинець вивільнить бета-частинку і розпадеться на нестабільний ізотоп вісмуту. Цей цикл триває, вивільняючи ще дві альфа- і бета-частинки і в кінцевому підсумку зупиняючись на стабільному ізотопі свинцю. Кожен радіоактивний розпад вивільняє енергію і може викликати пошкодження в мікроскопічному масштабі, поки ізотоп не досягне точки стабілізації.

Коли ви або один з членів вашої сім'ї вирішуєте увійти в кімнату з радоном, цей ланцюжок радіоактивного розпаду відбуватиметься всередині ваших легенів. Бомбардування дрібними частинками м'яких тканин легенів може призвести до пошкодження кожної руйнується клітини. Незважаючи на те, що наш організм дуже добре справляється з заміною кожної пошкодженої клітини, є деякі клітини, які в окремих випадках мутують через великої кількості повторень, через які нашому тілу доводиться проходити, і, таким чином, виникає рак легенів.

 Добре, звучить погано! Так що я можу з цим вдіяти?

На даний момент краще, що ви можете зробити, - це вивести радон зі свого будинку! Це означає, що ви повинні бути впевнені, що ваш будинок добре провітрюється, особливо підвали і місця для повзання! Радон важчий за повітря, тому на нижніх поверхах зазвичай найвища концентрація радону. Створення негативного тиску в цих частинах вашого будинку буде притягувати радон всередину вашого будинку і викачувати його назовні, де він швидко розчиняється природним чином.

Тут, в КРОНОПЛАСТ ми розробляємо і проводимо різні продукти, які можуть зменшити і видалити радон з вашого будинку. Це включає в себе наші системи вентиляції підвалу і підвалу. Кожна система здатна виводити з вашого будинку величезна кількість повітря з дуже високою швидкістю обміну. Значить, буде відкачувати і радон!

Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
Имя, фамилия*
Email
Введите комментарий*
Рекомендуемые товары